nedeľa 15. septembra 2019

Thajská Tom Yum polievka.

Thajská Tom Yum polievka.
Do vody som dala variť očistený nakrájaný zázvor, nasekaný cesnak, na plátky nakrájanú cibuľu, očistené nakrájané zemiaky, listy hlávkového šalátu-nahradí thajský vodný špenát, dá sa využiť aj špenát či mangold, očistenú na polovice prerezanú citrónovú trávu, namočené a zliate šitake čínske huby, po našom húževnatec jedlý, na plátky nakrájané šampiňóny, na malé ružičky rozobratú brokolicu, osolila slanou sójovou omáčkou-alebo soľou-a varila do chrumkava. Do horúcej polievky som pridala lístky čerstvého koriandru-poslúži aj mrazený, ak nie je váš, dajte petržlenovú vňať, cez mriežku pretlačené tofu-nakrájalo sa na rovnaké kocky okamžite. Do horúcej polievky vložte limetkové listy, nechajte prevrieť. Kto má rád štipľavé, varí aj s nasekanými čili-papričkami. Dochuťte limetkovou alebo citrónovou šťavou. V osolenej vode som uvarila čínske vaječné rezance a vložila do horúcej polievky. Citrónová tráva je tvrdá, len na vyvarenie pre chuť, tak sa s jej jedením netrápte-poďakujte sa, že ochutila polievku a pred podávaním ju z nej vyberte. Rovnako aj limetkové listy.
Fotografia, text, realizácia c Maja Kadlečíková



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.