Thajská Tom Yum polievka.
Do vody som dala variť očistený nakrájaný zázvor, nasekaný cesnak, na plátky nakrájanú cibuľu, očistené nakrájané zemiaky, listy hlávkového šalátu-nahradí thajský vodný špenát, dá sa využiť aj špenát či mangold, očistenú na polovice prerezanú citrónovú trávu, namočené a zliate šitake čínske huby, po našom húževnatec jedlý, na plátky nakrájané šampiňóny, na malé ružičky rozobratú brokolicu, osolila slanou sójovou omáčkou-alebo soľou-a varila do chrumkava. Do horúcej polievky som pridala lístky čerstvého koriandru-poslúži aj mrazený, ak nie je váš, dajte petržlenovú vňať, cez mriežku pretlačené tofu-nakrájalo sa na rovnaké kocky okamžite. Do horúcej polievky vložte limetkové listy, nechajte prevrieť. Kto má rád štipľavé, varí aj s nasekanými čili-papričkami. Dochuťte limetkovou alebo citrónovou šťavou. V osolenej vode som uvarila čínske vaječné rezance a vložila do horúcej polievky. Citrónová tráva je tvrdá, len na vyvarenie pre chuť, tak sa s jej jedením netrápte-poďakujte sa, že ochutila polievku a pred podávaním ju z nej vyberte. Rovnako aj limetkové listy.
Fotografia, text, realizácia c Maja Kadlečíková
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.