Papriková lodička s pohánkou a tekvicovým olejom pre čistú krv, pevné cievy, dobrý cholesterol-pohánka, na dobré trávenie a hmotnosť, svaly, radosť a imunitu-paprika, zdravé srdce, dobrú pamäť, proti zlej nálade, bolesti hlavy a stresu-tekvicový olej.
Pohánku som prepláchla vo vode, zaliala vodou tak, aby bola ponorená, trochu osolila a uvarila za asi 10 minút-rovnaký čas ‘dochádzala’ na vypnutej platičke, domäkka. Ak máte radšej úplne mäkkú, uvarte za 30 minút-domäkka. Spoľahlivo predídete nafukovaniu bruška. Papriku umyla, vodorovne prerezala, vybrala jadrovník, naplnila pohánkou, nepreplachujeme, pokvapkala za studena lisovaným tekvicovým olejom-ním nešetrila-a zjedla. Len tak. Dá sa aj ako šalát v paprikovej mištičke na zjedenie k niečomu. Alebo ako je vám dobre.
Fotografia, text, realizácia c Maja Kadlečíková
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.