Šampiňóny s vajíčkom a zemiačkami s maslom a petržlenovou vňaťou.
Na panvici som zohriala olej, pridala ošúpanú nakrájanú cibuľu, nasekaný cesnak, podrvené čierne korenie, očistené na plátky nakrájané šampiňóny, opražila, nepodliala, šampiňóny si pustia dosť vody-obsahujú jej až 90 percent, nesolila stvrdli by-posolila až nakoniec. Udusila domäkka. Vmiešala prešľahané vajíčko, nasekanú petržlenovú vňať, nakoniec zjemnila plátkom masla. Maslo som dala aj do v osolenej vode uvarených zemiakov, spolu s nasekanou petržlenovou-potriasla hrncom, aby sa všetko rovnomerne rozdelilo a masielko a vňať obalila každý kúsok-pri miešaní sa môže všetko zlepiť. Netreba. Ani miešať, ani nechať zlepiť. Dlho som si myslela, že šampiňóny sú len také chutné pánske huncúctvo, no sú cenné: majú v sebe veľa vlákniny, esenciálnych aminokyselín, vitamínov, pomáhajú pri snahe o primeranú hmotnosť a majú v sebe veľa látok, čo pomôžu pri alergiách.
Fotografia, text, realizácia c Maja Kadlečíková
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.