nedeľa 1. septembra 2019

Červená lusková papriková polievka.

Červená lusková papriková polievka.
Recept pre všetkých a s úsmevom pre kamaráta, čo na obrázok napísal: Myslel som, že abstraktný obraz.
V hrnci som zohriala olivový olej, pridala nadrobno nakrájanú cibuľu, nasekaný cesnak, nahrubo pomleté čierne korenie, rascu, červenú papriku, krátko opražila, vmiešala ošúpanú na väčšie kúsky nakrájanú mrkvu-karotku, zemiaky, nakoniec čerstvé nakrájané fazuľkové lusky zo záhrady-dajú sa použiť aj mrazené, premiešala, pridala domácu vegetu, zaliala vodou tak, aby bola zelenina ponorená, osolila, nechala zovrieť a varila na minime pod pokrievkou do zmäknutia zeleninky. Ochutnala, podľa potreby dosolila. Zeleninou som nešetrila, takže polievka bola hustá aj bez zahustenia. Ak máte radi úplne hustú, aby v nej ‘lyžica stála’, neváhajte zavariť rezance-tenučké rovno do polievky, široké vyvariť zvlášť v osolenej vode, zliať, prepláchnuť vlažnou vodou, dať na taniere a zaliať horúcou polievkou.
Domáca vegeta: Usušená nakrájaná mrkva, petržlen, zeler a ligurček, známy aj ako 'vegeta', zo záhrady. Pomlieť, vychutnávať, kým je. Vydrží minimálne 1-2 roky. Je bez soli, tak nevlhne. Skladujem v zaváracom pohári s patentným viečkom.
Fotografia, text, realizácia c Maja Kadlečíková





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.