Teplá raňajková ovsená kaša so sušenými a mrazenými slivkami, pravou vanilkou, špaldovými vločkami, mandľami, ľanovými semienkami, čerstvým zázvorom a jogurtom.
Príjemne nadlho zasýti, dodá správnu energiu a naštartuje metabolizmus.
Do malého hrnca som dala ovsené vločky s vlákninou, mletú vanilku, sušené slivky-suším zo záhrady nakrájané na plátky, mandle, zaliala vodou trochu nad vločky. Do hlbokého taniera som dala ľanové semienka, čerstvý nakrájaný zázvor, špaldové vločky, čerstvé alebo cez noc v chladničke rozmrazené slivky-mrazím čerstvé nakrájané bez kôstky zo záhrady-pridala jogurt. Z vločiek uvarila kašu-sušené slivky ju prirodzene osladia, vanilka prevonia, mandle sa napijú vody a ožijú-ostanú svieže-varila som krátko do zhustnutia. Kašu vliala do taniera, zľahka premiešala a pustila sa do príjemného rána pre žalúdok aj srdiečko. Prajem to isté. Každé ráno. Kaša prehreje, zasýti, ale nezaťaží a tak je organizmus pripravený s nadšením pracovať ako hodinky.
Fotografia, text, realizácia c Maja Kadlečíková
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.