Expresne dobrá paradajková polievka so strúhaným zelerom, mrkvou a sušenými paradajkami.
Husté pasírované paradajky-mala som domáce zo záhrady-som osolila, okorenila drveným farebným korením, nechala prevrieť, polievku zahustila nastrúhaným zelerom s mrkvou a do horúcej pridala sušené paradajky. Ak mám chuť na sladkú polievku, pridám hrsť sušených paradajok, nechám zovrieť a varím desať minút. Kým vložené sú chrumkavé, varené su mäkké a polievka prirodzene sladká ako koláčik. Ak chcem ešte sladšiu, povarím v nej najemno nastrúhanú karotku bez zeleru, vynechám aj korenie. Čím dlhšie sa paradajky varia, tým je v nich viac lykopénu-je prospešný zdravému zdraviu, imunite, obnove buniek pre mladú mladosť-a tá sladkosť k tomu!Sušené paradajky z minulého leta a pasírované takisto, vďaka za všetky dobré látky pre zdravie po odovzdaní štafety čerstvými paradajkami po lete-a na jar-opačne.
Fotografia, text, realizácia c Maja Kadlečíková
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.