Jednoducho jednoduchá lahôdka: zemiačky s maslom a petržlenovou vňaťou.
Zemiačky som ošúpala, nakrájala, uvarila v osolenej vode, zliala, do horúcich dala maslo z mrazničky-maslom šetriť netreba-rozpustí sa samé, pridala čerstvú nasekanú petržlenovú vňať-namrazte si čerstvú na zimu do zásoby, zíde sa, mrazím už nasekanú, praktické-a všetko premiešala tak, že pokrievku som pevne držala, hrniec poprevracala-dole hlavou aj do strán, zemiačky sa obalili masielkom a petržlenovou vňaťou ‘bez dotyku’ zľahka, šťavnato a nepomačkali ako pri miešaní trebárs vareškou. Vyskúšajte, odporúčam.V záhrade rastie čerstvá petržlenová vňať, teším sa!Ak nie je čerstvá, nič to, poslúži aj mrazená.
Mrazená petržlenová vňať: Čerstvú petržlenovú vňať odlístkujem, zo stonky odtrhám lístky, prepláchnem studenou vodou, nechám stiecť, zľahka nasekám. Dám do vrecúšok-tenkú vrstvu ‘na plytko’ aby sa nezamrazila jedna ‘tvrdá kopa’, z tej sa ťažko odoberá podľa potreby,dám vyrovnané ako ‘placku’do mrazničky, po zamrazení akoby ‘polámem vrecúško’, všetko sa oddelí dá sa odoberať podľa potreby.
Fotografia, text a realizácia c Maja Kadlečíková
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.