Sladký tvaroh s banánom, kakaom a sušenými hrozienkami bez pridaného cukru.
Tvaroh-roztierateľný, som premiešala vidličkou s pomačkaným banánom-pár plátkov som nechala na ozdobu-pridala sušené hrozienka-ja som mala domáce zo záhrady-pár nechala na posypanie. Všetko posypala kakaom pre zvýšenie dobrých kalórií, výživnosti a pocitu pravej čokolády. Ak chcete cítiť sladkosť intenzívne, všetko pomixujte. Ak máte hrudkový tvaroh a chcete roztierateľný, takisto ho stačí trebárs ponornýcm mixérom s trochou mlieka pomixovať-a je za pár sekúnd na svete. Sladkosť plná bielkovín, vlákniny a radosti-vďaka kakau! Kakao má v sebe jednu z najvyšších koncentrácií antioxidantov medzi potravinami a tie chránia bunky proti nezdravému zdraviu a predčasnému starnutiu. Pocit šťastia zvyšuje serotonín, tritofán. Zázračný teobromín posiľňuje srdce a uľahčuje mu prácu, navyše, účinne chráni pred baktériami. Mexickí Mayovia kakao nazývali pokrm bohov, bolo pre nich zosobnením energie, dlhovekosti a múdrosti-a skutočne, pomenovanie kakaovníka Theobroma cacao ním je. Grécky znamená theobroma pokrm bohov.
Fotografia, text, realizácia c Maja Kadlečíková
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.