Uhorkový šalát na ťažký žalúdok.
Stane sa, že buď vám jedlo, hoci obľúbené, nesadne-alebo jedia oči tak presvedčivo, že do seba dostanete viac ako je neskôr, keď začne bruško pobolievať či sa zmení na kameň, príjemné. Nič to, vyskúšajte silu dvojice čerstvá uhorka-tá je samá voda, prospešné látky a s trochou šťastia vyplaví všetko, čo organizmus práve ťaží-a acidofilné mlieko či jogurt plné podpory trávenia a dobrých mikrorganizmov, tie dajú uhorkou vyčistený organizmus do poriadku. A hoci máte možno pocit, že do seba nič nedostanete a na jedlo nemáte ani pomyslenie, šalát je liek-dáte mu šancu?Ak nie sú mlieko či jogurt vaše, spoľahnite sa na citrónovú šťavu.
Uhorku som ošúpala, hoci je so šupkou zdravšia, teraz je vhodná bez šupky-lepšie stráviteľná, najemno nastrúhala, premiešala s acidofilným mliekom-aby som nemusela otvárať jogurt, čo by som celý nespotrebovala-ak robíte šalátu viac a nechýba jogurt v chladničke, neváhajte-a pomaly po troškách šalát zjedla. Zabrať by mal najneskôr do pol hodinky, hodinky. Držím palce, nech pomôže.
Fotografia, text, realizácia © Maja Kadlečíková
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.