utorok 26. novembra 2019

Avokádová nátierka.

Avokádová nátierka.
Avokádo stojí-za zjedenie. Vďaka nenasýteným tukom zníži cholesterol, má v sebe veľa antioxidantov pre večnú mladosť, protizápalovým účinkom je prevencia reumy a artritídy, zlepšuje vstrebateľnosť živín z potravy, luteín posilní zrak - a navyše, v avokáde je málo cukru! Na zdravie - a avokádo: s avokádom!
Zrelé avokádo som ošúpala, radšej šúpem ostrým nožom ako vyberám zo šupky, zrelá sa trhá, vybrala kôstku, pomačkala vidličkou s citrónovou šťavou a trochou soli, môžete aj pomixovať - a nátierka je na svete. Mne chutí so žemličkou. Dá sa premiešať s uvarenou, vychladnutou ryžou - a máte šalát. Ak vmiešate do zemiakov uvarených v šupke, vychladnutých, nakrájaných - využijete ju ako majonézu-avokádovú namiesto tradičnej vajíčkovej. Respektívne avokádovú majonézu môžete namiesto vajíčkovej využiť kdekoľvek. A samozrejme, ak máte chuť, primiešajte do nátierky mleté čierne korenie a pretlačený cesnak.
Fotografia, text, realizácia © Maja Kadlečíková







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.