Máte občas chuť na niečo s výraznou pikantnou chuťou, no nie štipľavé? Rýchle riešenie, sladká červená paprika-zvýrazní chuť rozumie si s každou zeleninou a neštípe. Ja som mala po ruke ‘čistiacu’ uhorku plnú vody a horkastú endíviu šterbákovú, nechýbal citrón ani olivový olej-žiadne váhanie. O pár minút bol chuťný chuťou aj neštipľavou pikantnosťou lahodný šalát-v miske.
Šterbák zo záhrady som prepláchla, nakrájala na rezance, pridala ošúpanú na kocky nakrájanú uhorku-z obchodu, premiešala s citrónovou šťavou, olivovým olejom-ak vám chutí, trochu posoľte-a posypala sladkou červenou paprikou. Oplatí sa vyskúšať, pôsobivá harmónia sviežej uhorky a citrónovej šťavy, jemne pikantnej horkastej endívie šterbákovej a lahodného olivového oleja je možno to pravé, ak máte chuť na niečo pikantné, no nie štipľavé-ak štipľavé nie je vaša chuť, no výrazná-chuť je práve vaša.
Fotografia, text, realizácia © Maja Kadlečíková
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.