Jačmenné krúpy so zeleninou-mrkvou a zemiakmi.
Jačmenné krúpy sú poklad pre zdravie. Aj vaše. Je v nich vláknina, čo nadlho zasýti, podporia trávenie, regulujú správnu hladinu cukru v krvi, posilnia žlčník, srdce, črevá-váš metabolizmus bude pravidelne na jednotku!
Krúpy som prepláchla, pridala očistenú, nakrájanú mrkvu a zemiaky. Zaliala vodou asi 3 - 4 centimetre od okraja, osolila, nechala zovrieť a na minime pod pokrievkou za 45 - 55 minút uvarila domäkka. Ak krúpy vopred namočíte, aj z večera do rána -a na druhý deň vyberieme z chladničky, stihnú to do pol hodiny. Podľa potreby vodu dolejte, prebytočnú z hotových vylejte, do horúcich vmiešajte maslo alebo olej a vychutnávajte-hladní určite neostanete.
Fotografia, text, realizácia © Maja Kadlečíková
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.