Zázračná quinoa.Základná príprava.
Quinoa je jedna z mála rastlín, čo má v sebe celý proteín, čiže obsahuje všetkých 9 esenciálnych aminokyselín - práve tie si organizmom nevieme sami vytvoriť a musíme ich prijímať zo stravy - sú pre zdravie nevyhnutné. Udrží zdravé pevné kosti, predídete osteoporóze, čiže ich rednutiu, má rastlinné kyseliny pre zdravé srdce, komplexné sacharidy udržia stabilnú hladinu cukru v krvi, chráni pred chudokrvnosťou - ako jedna z mála rastlín má v sebe riboflavín, podporí trávenie a krásne zdravé vlasy-poškodené opraví a podporí rast nových. V ponuke je biela-jemná, čierna a červená-chuťovo výraznejšie typy. Váhate? Dajte si všetky naraz a kúpte quinou trojfarebnú - je to bežné balenie a vy sa nemusíte rozhodovať, ktorú skôr. Trojica je naraz príjemná a harmonická-farebne aj chuťovo. Vyskúšate?
Quinou som prepláchla, dala do hrnca, pridala vodu asi 2 centimetre nad quinou, osolila a na miernom plameni pod pokrievkou za 25 minút uvarila. Quinoa je výborná príloha namiesto ryže, zemiakov, zastúpi aj cestoviny, závarku do polievky-je sýta, zahustí-polievku nemusíte zapražiť. Výborná je so zeleninou, syrom a čímkoľvek-na slano aj na sladko.
Fotografia, text, realizácia © Maja Kadlečíková
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.