sobota 2. novembra 2019

Žemlička s tekvicovým olejom namiesto masla a slaným syrom.

Žemlička s tekvicovým olejom namiesto masla a slaným syrom.
Bola som poriadne hladná a nechcelo sa mi viac ako 5 minút čakať, kým si niečo pripravím. Aj narýchlo a studené potrebuje čas. Čo narýchlo? Rýchlejšie ako natrieť chlieb maslom? Poznáte to, z chladničky je tvrdé a nedobre sa roztiera. A čakať, kým zmäkne? 
Rozmrazila som si kváskovú celozrnnú žemličku, nakrájala na plátky, poliala tekvicovým olejom-zdravým a najmä sýtym a výživným, na to dala slaný feta syr a pustila sa do toho. Najedená, spokojná a šťastná za pár minút. Podobne poteší rýchlosťou a zdravou sýtosťou akýkoľvek obľúbený olej, najmä za studena lisovaný panenský. Môj favorit je popri tekvicovom určite olivový, za zahryznutie do chlebíka s ním určite stojí mandľový-výborný! Ak je hlad akútny a každý čas dlhý, postačí aj chlebík či žemlička, rožtek poliaty olejom-aj bez syra, šetriť netreba.
Fotografia, text, realizácia © Maja Kadlečíková


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.